Sla navigatie over.

In het voorjaar 2003 bracht Kamerkoor Koordinaat o.l.v. Jan Van Hove een nieuw a capella concert onder de titel Een Glas Contrast. Deze titel is een ludieke knipoog naar de 2 centrale thema's tijdens dit concert: “Drinkliederen” en “Contrasterende gevoelens”.

Muziek is een uitstekend medium om gevoelens en sfeerbeelden weer te geven. Vocale muziek is hierin nog directer door de integrale combinatie van klank en tekst. Gevoelens kunnen uiteraard zeer uiteenlopend zijn en met elkaar contrasteren. Dergelijke contrasterende gevoelens zijn het thema van Een Glas Contrast. Koordinaat zingt liederen van hedendaagse componisten in diverse talen die elk een bepaalde gevoelsuitdrukking weergeven. De liederen vormen twee aan twee telkens een contrast. Thema's als angst en zelfvertrouwen, plezier en verdriet of eerbied en ondeugendheid komen aan bod tijdens het eerste deel van het concertprogramma. Muziek van Vlaamse componisten als Erika Budaï en Kurt Bikkembergs staat tussen muziek van Jonathan Dove en Henk Badings. Soms weemoedig, soms uitbundig, soms groots dan weer nederig, kortom afwisseling is troef!

Het tweede deel van het programma vormt op zich een contrast met het eerste deel. In een tweede deel gaat Koordinaat de speelse en luchtige toer op met een hele reeks drinkliederen, opnieuw in diverse talen. Naast enkele renaissance-klassiekers zingt Koordinaat onder andere muziek van Jetse Bremer, Charles Stanford en Johannes Brahms.

Tijdens dit concert bracht Koordinaat onder andere de creatie van een nieuw werk van Erika Budaï: Vier dan, Jarige!, speciaal geschreven voor Koordinaat voor deze gelegenheid.

© Koordinaat 1997 - 2019