Sla navigatie over.

Programma koorjaar 2018-2019

18 mei 2019: Hemel en hel

Een van de meest besproken thema’s in het menselijk bestaan is dat van hemel en hel. Er bestaat geen enkele discipline waarin niet uitvoerig aandacht is besteed aan dit onderwerp. Ook in de muziek bleken deze bovenzinnelijke ontastbaarheden een inspiratiebron van onschatbare waarde.

Vandaag waagt ook Kamerkoor Koordinaat zich aan de studie van hemel en hel. Ze krijgen hiervoor versterking van het mannenkoor Molitva. Samen bewijzen ze dat de kloof tussen orthodoxe gezangen en moderne a capella melodieën net zo klein is als deze tussen hemel en hel, met de schoonheid van de muziek als verbindende factor. Hou alvast zaterdag 18 mei 2019 vrij in uw agenda en kom genieten van de hemelse en duivelse muziek van Arvo Pärt, Henk Badings, Sarah Quartel, György Orban en nog vele anderen.

11 december 2018: Kerstconcert in Gasthuisberg

Kerst is de tijd van warmte, gezelligheid, kerstbomen en… kerstliedjes natuurlijk. Dit jaar staat er geen eigen Koordinaat-kerstconcert op ons programma. In plaats daarvan brengen we ons kerstrepertoire in het UZ Leuven op dinsdag 11 december om 20u. “Santa Claus is coming to town!” Je vindt ons beneden in de centrale inkomhal. Ons concert wordt ook uitgezonden in alle kamers van het ziekenhuis. Zo brengen we ook daar wat extra kerstsfeer.

© Koordinaat 1997 - 2021