Sla navigatie over.

Radiomis

Koordinaat luisterde op zondag 11 augustus 2002 de radiomis op, die rechtstreeks werd uitgezonden op Radio 1. De eucharistieviering vond plaats in de Sint-Lambertuskerk in Heverlee. Celebrant was E.H. Heyse, en de homilie werd verzorgd door E.H. Van Echelpoel. Organist was Nico Janssens.

Jan Van Hove Koordinaat bracht tijdens de Radiomis de allereerste uitvoering van Missa Passchalis van de jonge Vlaamse componiste Erika Budaï. Erika Budaï componeerde dit jeugdwerk reeds in de jaren ’80, maar tot dusver werd de gehele mis nog niet eerder uitgevoerd. Hoewel deze mis zeker niet representatief is voor de prachtige composities die de componiste de afgelopen jaren heeft geschreven, verdient het werk in geen geval onder het stof te blijven liggen. De Missa Passchalis omvat de 5 bekende misdelen: Kyrie, Gloria, Credo, Sanctus en Agnus Dei. Alle delen zijn geschreven voor 5-stemmig gemengd koor (SATBB). De gehele mis straalt een plechtige feestelijkheid uit, die zeker mooi tot stand komt in de akoestiek van de Sint-Lambertuskerk.

Naast de Missa Passchalis bracht Koordinaat ook nog enkele andere werken, met name: de mooie St.-Lambertuskerk

Koordinaat is fier u deze prachtige muziek te hebben kunnen laten horen via Radio 1. We zijn dan ook zeer blij met deze fijne samenwerking met Erika Budaï, Radio 1 en de Sint-Lambertusparochie.

© Koordinaat 1997 - 2019