Sla navigatie over.

Richte mich, Gott

Richte mich, Gott

Koordinaat viert dit jaar zijn tiende verjaardag, en wil dit jubileumjaar graag met gepaste luister afsluiten. Met Richte mich, Gott brengen Kamerkoor Koordinaat en het Geels Vocaal Ensemble de mooiste dubbelkorige muziek uit het oeuvre van de belangrijkste toondichters van de Duitse romantiek. Johannes Brahms en Felix Mendelssohn-Bartholdy staan centraal in dit programma, maar ook werk van Anton Bruckner en Joseph Rheinberger komt aan bod.

De Duitse romantische muziek wordt gekenmerkt door zowel een drang naar muzikale vernieuwing als de herwaardering van de barokke en klassieke componisten. Kenmerkend voor de koormuziek uit deze turbulente periode zijn de krachtige spanningsbogen met een uitgesproken dynamiek. Deze muziek vereist dan ook een groot aantal uitvoerders. Koordinaat en het Geels Vocaal Ensemble bundelen de krachten om dubbelkorige muziek uit deze boeiende periode tot zijn recht te laten komen.

Op het programma staan bekende religieuze werken, zoals de Drei Psalmen (op. 78) van Mendelssohn (waaronder de psalm Richte mich, Gott) en de Drei Mottetten (op. 110) van Brahms, evenals het Ave Maria van Bruckner. Minder bekend, maar zeker niet minder mooi is een selectie uit de Missa in Es (op. 109) van Rheinberger.

Dankzij de dubbelkorigheid van deze a cappella koormuziek krijgt dit programma een majestueuze klank, die perfect past in het kader van het tienjarig bestaan van het kamerkoor Koordinaat. Dit concert sluit mooi aan bij de traditie van Koordinaat om geregeld grote muzikale projecten te organiseren, zoals de eerdere uitvoering van de requiems van Mozart en Salieri en Messiah van Händel. Ook het Geels Vocaal Ensemble is een gevestigde waarde in de Vlaamse koorwereld met een rijk muzikaal palmares.

Dit unieke concert wordt tweemaal uitgevoerd: op zaterdag 26 april in de Sint-Amandskerk te Geel en op zondag 27 april 2008 in de Sint-Lambertuskerk te Heverlee.

Kaarten kosten 10 euro in voorverkoop, en 12 euro aan de kassa. Toegang is gratis voor kinderen tot 12 jaar. Kaarten voor het concert in Leuven kan je on-line bestellen.

© Koordinaat 1997 - 2019