Sla navigatie over.

Rosarium in Saecula

Ave Maria's en Pater Nosters door de eeuwen heen

flyer

In de religieuze vocale muziek zijn ave maria's en pater nosters goed vertegenwoordigd. Slechts weinig componisten hebben er geen op hun naam staan. Een rijkelijke keuze dus voor elk koor dat bij diverse religieuze gelegenheid deze muziek kan uitvoeren. Kamerkoor Koordinaat presenteert een afwisselende bloemlezing van ave maria's en pater nosters uit diverse tijdsperiodes, gaande van de vroege renaissance tot hedendaagse, ja zelfs experimentele muziek. Zowel grote ronkende namen als bescheiden, minder bekende toondichters staan op het programma. Klassiekers als de Ave Maria van Brucker of de Notre Père van Duruflé staan broederlijk naast werk van Dufay, Stockmeier, Stravinksy en Vujic.

We nemen bovendien de vrijheid om diverse mariagezangen naast échte ave maria's aan bod te laten komen, zoals een ave regina caelorum, een salve regina of een stabat mater. En ook de Onze Vaders verschijnen nu eens als Vater Unser, dan weer als Lord's Prayer ten tonele.

De opeenvolgende odes aan Maria of God de Vader rijgen zich aaneen als een paternoster, of rozenkrans, een eeuwenoud symbool van het leven, lijden en de verrijzenis van Christus. Dit alles biedt de luisteraar een ingetogen en sfeervol luistermoment.

© Koordinaat 1997 - 2019