Sla navigatie over.

GroepsfotoKoordinaat is een Leuvens kamerkoor dat bestaat uit een 35-tal leden. Jan Van Hove dirigeert Koordinaat al sinds 1997, toen het ontstond als een studentenkoortje. Onder zijn kundige leiding heeft Koordinaat een breed repertoire opgebouwd. In hun optredens proberen de leden vooral hun enthousiasme en liefde voor de muziek op het publiek over te brengen, zonder een enkele toegeving te willen doen aan de artistieke kwaliteit van de uitvoering.

Koordinaat heeft intussen een stevige reputatie opgebouwd in het Vlaamse koorlandschap. Op het Korenfestival Vlaanderen te Kontich in 2007 behaalde Koordinaat de eerste prijs cum laude. Bovendien werd het ook door het publiek uitgeroepen tot beste koor, en kreeg het van Koor&Stem de prijs voor de beste uitvoering van een Vlaams volksliedje. In januari 2008 promoveerde Koordinaat naar de afdeling uitmuntendheid op het Provinciale Koortornooi van Vlaams-Brabant, met de hoogste score van alle deelnemende koren, en in 2011 en 2014 werd het hierin opnieuw bevestigd. In 2011 werd het ook halve finalist ‘Koor van het Jaar’, de prestigieuze koorwedstrijd van Koor&Stem in samenwerking met Canvas. En in 2015 zette het opnieuw een sterke prestatie neer in de hoogste categorie op het Korenfestival Vlaanderen in Kontich.

Er is ook een voorstelling van het koor in documentvorm beschikbaar voor download, evenals het cv van dirigent Jan Van Hove.

© Koordinaat 1997 - 2021